Осінній захист озимого ріпаку: рекомендації від "Агріматко-Україна"

Осінній Захист Озимого Ріпаку: Рекомендації від "Агріматко-Україна"

Осінній Захист Озимого Ріпаку: Рекомендації від "Агріматко-Україна"

06 / 10 / 2023

Наразі на полях озимого ріпаку помічено появу небажаного гостя – совки озимої. 

Озима совка - це комаха, поширена в Україні, яка живиться понад 50 видами рослин з 36 родин. Вона може завдати збитків таким культурам, як бавовник, томати, кукурудза, соняшник, цукровий буряк, зернобобові, тютюн, озимі злаки, соя, горох, гарбуз, кабачок, картопля, овочеві, рицина та коноплі. Шкідник розвивається у двох поколіннях і завдає шкоди рослинам на різних стадіях їхнього розвитку.

Гусениці озимої совки підгризають рослини з ґрунту, а також надкушують листки та кореневу шийку рослин. Вони можуть залишити в рядку повністю знищені рослини. Особливо небезпечні гусениці першого покоління, які пошкоджують сходи та молоді рослини цукрового буряка, соняшника, кукурудзи та інших культур.

Заходи захисту від озимої совки включають в себе правильний обробіток ґрунту під озимі, міжрядний обробіток ґрунту на просапних культурах та обробку ґрунту після збирання просапних попередників озимих культур. Ці заходи сприяють загибелі гусениць, пронімф і лялечок.

 Якщо спостерігається висока концентрація гусениць, рекомендується використовувати інсектициди, які знаходяться у "Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні." Обробки проводяться ввечері, коли гусениці активно живляться на рослинах.

Компанія "Агріматко-Україна" радить вам використовувати препарат від наших партнерів - Штефес, а саме Штефотрута! Цей препарат створений, щоб допомогти вашим озиминам впоратися зі змінами погоди та шкідниками.

Діюча речовина: хлорпірифос, 500 г/л, + циперметрин, 50 г/л

Препаративна форма: концентрат, що емульгується

Спектр дії: звичайний буряковий довгоносик, мінуюча муха, бурякові блішки, бурякова щитоноска, клоп шкідлива черепашка, п'явиці, попелиці, трипси

Упаковка: 5 л

ПРИНЦИП ДІЇ

Має контактну, фумігатну, локально-системну та репелентну дію. Знищує комплекс відкрито живучих сисних і гризучих комах на всіх стадіях їхнього розвитку, обмежує розвиток рослиноїдних кліщів та чинить інсектицидну дію на низку грунтових шкідників. Ефективний проти шкідників, стійких до піретроїдних і фосфорорганічних сполук.

ПЕРЕВАГИ   

Ефективний проти широкого спектру шкідників на різних культурах;

Висока швидкість контактної дії;

Двокомпонентний склад за діючою речовиною підвищує ефективність, виключаючи ризики виникнення резистентності у шкідників;

Надійний засіб для боротьби з шкідниками, які знаходяться у важкодоступних місцях.

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ:

Не можна змішувати з гербіцидами групи сульфонілсечовин.

Сумісний з препаратами виробництва ДДЕ ФАРМ АГ. При використанні з препаратами інших виробників необхідно проводити попередню перевірку на сумісність компонентів та фітотоксичність суміші.

РЕГЛАМЕНТ ЗАСТОСУВАННЯ

Рекомендовано проводити обприскування при температурі від +10 до +25ºС за допомогою наземної техніки в ранкові (до 10) і вечірні (після 18) години при мінімальних повітряних потоках. Швидкість повітря при дрібнокрапельному обприскуванні не повинна перевищувати 3 м/с, при великокрапельному - 4 м/с. Обприскування посівів слід проводити в період вегетації культури профілактично або за досягнення шкідниками економічного порогу шкодочинності.

Штефотрута - це надійний союзник у боротьбі з осінніми хворобами озимих культур. Цей продукт розроблений спеціально для того, щоб допомогти вашим озиминам впоратися зі змінами погоди та шкідниками. Він забезпечує надійний захист ваших рослин у найважливіший момент їхнього життя.

Захистіть свої озимі культури та забезпечте великий успіх вашій господарці разом із Агріматко-Україна та Штефес. Разом ми досягнемо найкращих результатів!

 

**#АгріматкоУкраїна #Штефотрута #ОзиміКультури #СільськеГосподарство**

Підписатися на наші новини та акції

БУДЬТЕ В КУРСІ ОСТАННІХ ПОДІЙ І ВИГІДНИХ АКЦІЙ ВІД НАШОЇ КОМПАНІЇ

ua en ru
Головний офіс компанії м.Вишневе, Київська обл., вул. Чорновола, 45
agrimatco.ukraine@agrimatco-eu.com